Om min blogg

Jag heter Nicklas Farhuset och det här är min blogg! Jag är dansk men de senaste 10 åren har jag bott i Sverige. Därför bloggar jag nu på svenska. Det blir enklast så då svenska tangentbord inte har æ och ø som standard, och dessutom pratar jag ju ändå svenska nu för tiden. Fast ibland händer det att jag slänger in något danskt ord här och var av misstag eller när jag inte kommer på vad det heter på svenska, så det kan hända att jag gör det här i bloggen också. Men danska och svenska är ju trots allt ganska lika i skrift, det är mest i uttal som det skiljer sig.

Jag flyttade till Sverige eftersom jag kom in på en utbildning här. Jag läste till vindkraftstekniker och när utbildningen var slut fick jag jobb och blev kvar. Som vindkraftstekniker håller man på med service, drift och underhåll, montage och driftsättning inom vindkraftbranschen. Energibranschen är en av de snabbast växande marknaderna i Europa och kvalificerade vindkrafttekniker är ett bristyrke, så det är egentligen inget som stoppar mig från att söka arbete i Danmark om jag skulle vilja det. Men jag trivs i Sverige och har också träffat min stora kärlek här, så jag blir kvar ett tag till. Kanske livet ut, det vet man aldrig!

När jag inte jobbar så tar jag gärna en tur i min Porsche 944. Jag älskar bilar och det har alltid varit min dröm att äga en Porsche. För några år sedan hittade jag den här begagnad för 75 000 kronor och bestämde mig för att slå till. Det är en årsmodell -91, inte den nyaste bilen men jag älskar den. Enligt vissa är 944:an ingen riktig Porsche, men enligt mig har den ett oförtjänt dåligt rykte. Den är en tvättäkta sportbil som gör sig lika bra på kurviga sommarvägar som på en racerbana!

Förutom bilar så tycker jag mycket om att titta på sport, framför allt fotboll. I en match med Sverige och Danmark är det svårt att ha en favorit, men mitt hjärta kommer alltid att vara danskt så när det kommer till kritan står jag bakom de röd-vita… Annars är jag en trogen Djurgårdare här i Sverige.

Vill ni kontakta mig gör ni det enklast på min mail: Nicklas@admin.farhuset.nu

Jag hoppas att ni vill följa min blogg!